Bucovina Baits

Un vis implinit

Ma numesc Elbert si pescuiesc de cand ma stiu. Stilul meu preferat este pescuitul plantat dupa peste mare.

Dupa multe partide si foarte multe zile petrecute pe balta, nu am reusit sa trec de bariera celor 20de kg. Dupa lungi conversatii, am hotarat impreuna cu prietenul meu, Alex, sa facem o partida de 72h pe lacul Varlaam. Zis si facut. Dupa cateva zile de pregatiri descarcam emotionat din masina echipamentul pe malul lacului Varlaam. Un lac superb, o balastiera care are o populatie considerabila de crap mare.

Desi la prima vedere poate parea destul de usor sa capturezi un crap mare pe o balta care detine doar astfel de exemplare, nu este deloc asa. O balastiera cu adancimi foarte mari, intre 3 si 8 metri, cu o apa limpede ca si cristalul, cu multa hrana naturala si cu crapi foarte mofturosi .

Am inceput partida prin a cauta locurile fierbinti alea standului, structuri si praguri care ar putea atrage crapii capitali sa se hraneasca. Dupa gasirea locurilor, le-am balizat ca sa ne fie mai usor sa le gasim atunci cand reimprospatam monturile. Am pregatit monturile, iar la carlig am folosit boiliesuri critic echilibrate Monster Trap.

Un stil de pescuit unde iti trebuie multa rabdare, trasaturile fiind rare iar improspatarea monturilor nu o faceam mai devreme de 24 de ore.

In prima noapte am capturat un amur de 18kg, iar Alex doi crapi intre 16 si 18 kg, dar nu eram deloc fericiti, pentru ca nu astia erau pestii pentru care am venit.

Partida noastra se apropia de final cu un total de 6 pesti capturati, cel mai mare avand 19,850kg. La ora 12 trebuia sa eliberam standul . Alex s-a uitat la ceas si mi-a spus ca este ora 10 si ar trebui sa strangem ca avem un drum lung spre casa, 450 km. I.am spus ca vreau sa ramanem pana la final.

Cu 15 minute inainte de ora 12, avertizorul 1 incepe sa sune si frana elibera fir de zici ca a luat foc tamburul. Dupa un drill de 40 de minute din barca, am pus pe saltea pestele pe care-l cautam de cativa ani. Un frumos comun de 20,5 kg. Perseverenta, rabdarea , strategia si un boilies de calitate m-au ajutat sa dobor recordul celor 20 de kg.

Multumesc Lacul Varlaam, multumesc Bucovina Baits. Fire zbuciumate!!!
Elbert Stan (acum pescar de peste mare)

Înapoi la listă

Articole Similare