Bucovina Baits

Crapii de Toamna

Si iată-ne din nou împreună pe malul bălții, doar noi doi… 🥰

Într-o lume în care parcă totul e întors pe dos de la o zi la alta, am evadat cu Robert pentru o partidă de 24 de ore la Purcăreni Lake, un lac pe care ajungi în doar 10 minute de la Pitești și pe care urma ca eu să pescuiesc în premieră.

O baltă nu foarte mare, însă cu condiții premium (căsuță cu 2 paturi, încălzire, baie cu duș, terasă, bucătărie, bar, cradle și sling puse la dispoziție de administrație… într-un cuvant, totul la superlativ).

Am pescuit însumat circa 11-12 ore. Seara la ora 19.00 am lansat monturile în apă, căzând de comun acord cu fiu’-meu ca fiecare lansetă să rămână pe mal până a doua zi de dimineață, în cazul în care o scoatem cu pește, ca noaptea să ne odihnim.

Din discuțiile avute cu paznicul lacului, balta nu mersese strălucit în ultima perioada și cu toate că sunt un fan declarat al bilelor tari, ținând cont de durata partidei și de perioadă, de informațiile culese, am ales o strategie bazată pe solubile.

Am pescuit la cârlig cu Competition Z pe 2 lansete și cu The Secret pe celelalte 2, ambele sortimente de 20mm solubile de la Bucovina Baits, atașând câte un săculeț solubil la fiecare lanseu, în care am pus 2 solubile si câte 1 tare de 20mm spartă în 2, alături de câteva micropelete din făină de pește. La aproximativ o oră aruncam cu cobra undeva la 7-10 solubile maxim pe fiecare lansetă. Forfacuri de 15cm cu fir cămășuit decojit 1cm deasupra ochetului și cârlige mici, nr.6.

De la ora 19.00 până la ora 22.00 am avut trăsături la toate cele 4 lansete, vedeta partidei fiind un superb exemplar de 15.5kg înțepat de Robert la nici 30m de mal, la un Competition Z.

A doua zi, in jurul orei 8.00, toate lansetele au fost din nou la apă. Până după-masă am reușit să punem pe saltea încă 9-10 pesti cu greutăți între 2 și 10 kg, printre care un sturion și un amur.

Încă odata, se dovedește că o strategie aleasă cum trebuie în funcție de anumiți factori împreună cu o nadă de calitate în care ai încredere, nu-ți pot aduce decât satisfacții și rezultate pozitive.

Robert… felicitări tati și abia astept următoarea partidă împreună.

Înapoi la listă

Articole Similare