Bucovina Baits

Increderea in nada „de casa”

După ce am am parcurs primii pași în pescuitul la crap, am început să caut nada magică, care prinde peste oricând, oriunde și poate fi folosită de oricine. După pescuitul la porumb, a venit timpul să trec la următorul nivel, pescuitul la boilies. Zis și făcut!

Am intrat într-un magazin de specific și am cumpărat mai multe pungi de bile de la diferiți producători. Ajuns pe baltă încrezător și plin de speranță, am pregătit lansetele și mi-am început prima partidă adevărată de pescuit în care aveam să prind, dacă nu toți crapii bătrâni băltii, măcar o parte din ei. Doar pescuiam la boilies, nu?

Alex cu una dintre capturile reușite la un recent concurs de pescuit

După ce-am tot schimbat peste noapte pungile de boilies și momelile de la cârlige, spre dimineață – dezamăgit de cum au decurs lucrurile, murmuram către partenerul meu că porumbul rămâne totuși nadă de bază. Îi spuneam că de fapt nada magică nu există, ori că bătrânii bălții sunt cam tinerei și suspect de mici. Intrigat de acest eșec, am început să studiez mai îndeaproape pescuitul la aceasta nadă care, așa cum o vedeam la momentul respectiv, ar fi trebuit să facă minuni. Ce să mai, trebuia să fie magică.

După o îndelungă perioadă de studiu, mi-am luat inima-n dinți și am încropit primul mix home made (făcut acasă).

Îmi aduc aminte că la prima ieșire, după ce am nădit din barcă o găleată de boilies producție proprie, în nici jumătate de oră am pus pe saltea un „imens” crap de 9,8 kg.

Strigam emoționat către administrator să-mi aducă repede cântarul, că am unu’ de 20 de kg. După câteva eșecuri, parcă răsplătit pentru răbdare, am reușit acest frumos exemplar. Poate pentru mulți, peștii sub 10 kg sunt banali, însă pentru mine a fost un succes enorm. Am început să ne cunoaștem, să ne toleram eșecurile, să clădim o relație frumoasă bazată pe încredere.

Captura de 9,8 kg, un pește extrem de important pentru Alex

Odată cu trecerea timpului, calitățile amândurora s-au îmbunătățit, direct proporțional a crescut și încrederea unul în celălalt, iar rezultatele ce au venit au fost uimitoare și, de multe ori, cu două cifre. Ne trebuie timp să înțelegem o nadă, cum lucrează, cum trebuie folosită și de cât timp are nevoie să-și dezvăluie conținutul bine echilibrat, ca să încânte papilele gustative ale mustăcioșilor. Odată ce ajungi să cunoști o nadă, să ai încredere în ea, iți mai faci griji doar în privința localizării și a modului de abordare a partidei.

Întâmplarea a făcut ca la cel mai recent concurs la care am participat, în primele 24 de ore nu am prins nici măcar un peste, dar încrederea câștigată în nada folosită de-a lungul timpului m-a făcut să nu mă gândesc nici măcar o clipă să schimb ceva.

După 24 de ore fără trăsături, echipa lui Alex a terminat concursul pe locul secund

După 24 de ore am început să prindem pește în asa fel încât până la final ne-am văzut pe locul 2 și cu captura concursului, un crap aproape de 14 kg. Știam că nada își face treaba ca de fiecare dată și altele erau motivele pentru care mustăcioșii nu-și făceau apariția. Încă odată, n-am fost dezamăgit!

 

Articol preluat de pe Crap24.ro – vezi articolul original.

Înapoi la listă

Articole Similare