Bucovina Baits

Cand bucuria reintalnirii imbraca straie aramii

Ajuns pentru prima dată în sezon pe malurile lacului de suflet, Alexandru Hascec (apropiat al echipei CRAP24), împreună cu alți doi amici, au reușit o partidă cu un rezultat nesperat. La scurtă vreme, Alexandru a rememorat detaliile ieșirii și ne-a trimis întreaga aventură. Povestea unei reîntâlniri plăcute, relatată chiar de Alex, în rândurile de mai jos.

Lacul Moara oferă peisaje rupte parcă din povești

Alex: „Împreună cu alți doi buni prieteni, Iulius și Tibi, am hotărât ca ar fi timpul să ieșim la prima partida de 48 de ore din acest an. Ne-am decis rapid asupra bălții. Aveam să mergem pe lacul Moara, din județul Suceava. O baltă mică, de doar 9h, dar cu un peisaj pitoresc, cu apă cristalină de izvor, care ține foarte mulți raci, dar și nenumărați crapi ruginii, îmbătrâniți parcă de vreme. Au fost câteva zile de pregătiri, dar marți, 14 aprilie, pe la amiază, descărcăm emoționați echipamentul de pescuit. Gândul ne stătea numai la capturile pe care balta o să ni le ofere la început de sezon.

Ne-am văzut puși în dificultate încă din start de un vând puternic venit dinspre nord, care ne-a măturat mai tot peștele din față. Am reușit totuși să facem un mic pat de nadă format din bile de 18 și 20 (producție proprie), iar la cârlig am pescuit cu bile de 16 și 18, plus un pop up Mulberry Florentine de la Dynamite Baits. După 24 de ore timide și-au făcut apariția doar câțiva ciortani și doi crapi ceva mai frumoși. Nu erau foarte mari, dar tot depășeau 9 kg.

Lacul Moara este celebru pentru nuanțele arămii pe care crapii de aici le îmbracă

Înainte de lăsarea nopții m-am gândit să leg o montură cu un fir de par ceva mai lung. Am luat un cârlig nr. 6 și i-am pus două bile tari de 20 mm. Montura a mers în extrema stângă a standului, spre mijlocul iazului. Am nădit-o doar cu 10 bile tari, tot de 20 mm.

În jur de ora 1 dimineața, un run puternic m-a făcut să sar din pat și să alerg către lasete. După un dril cu năbădăi, în care Tibi a trebuit chiar să intre cu minciogul în apă, am reușit să pun pe saltea un solzos frumos de 13,5 kg. Surpriza mare a venit abia dimineață când, la ședința foto, mi-am dat seama că m-am reîntâlnit cu un vechi prieten, care, anul trecut, în aceeași perioadă, mi-a oferit bucuria stabilirii unui nou record personal de 14,07 kg. Din spusele apropiaților, peștele este, de fapt, chiar recordul iazului.

Alexandru și crapul record al lacului (cântărit la 14,07 kg în primăvara lui 2014)

Bucuria că mi-am revăzut vechiul tovarăș de joacă a fost imensă. Părea ceva mai slăbit de asprimea iernii, dar la fel de frumos și de viguros cum l-am lăsat în urmă cu un am. Am plecat de pe baltă cu un zâmbet de satisfacție, dar cu gândul la următoarea întâlnire cu deja prietenul meu. Trăgeam deja speranțe că data viitoare va mai lua ceva în greutate.”

Articol preluat de pe Crap24.ro – vezi articolul original.

Înapoi la listă

Articole Similare