Bucovina Baits

Record dupa record la Best 10 de pe lacul Moara Vlasiei 2

În urmă cu puțin timp, împreună cu partenerii Iulius și Ovidiu am participat la concursul Best 10 pe lacul Moara Vlăsiei 2.

Informațiile inițiale despre stad s-au confirmat la scurtă vreme de la startul concursului. Aici, întreaga echipă cu un superb războinic de 17 kg

După o tragere la sorți tensionată, în care am extras numărul de ordine 16 din 18 echipe, Ovidiu a tras din cele 4 bile rămase standul A9 (la pădure). În drum spre stand am aflat că avem un loc bun pentru cantitate atunci când e cald afară. De asemenea, locul ține și pești mari.

Aflați pentru prima dată pe MV2, am încercat să strângem cât mai multă informație despre baltă. În urma documentarii am venit pregătiți cu multe bile solubile, granbelle și vreo 5 kg de bile tari, toate producție proprie.

Nadă de calitate, lac bogat în pește și stand cu potențial – o rețetă greu de bătut

La startul competiției am nădit aerisit, cu solubile și câteva bile tari. În timp ce nădeam din cobra ultima lansetă, arunc o privire către swinger și-l văd ridicându-se timid. În urma drilului, am pus pe saltea primul peste al competiției, un frumos crap de 15,3 kg.

Spre seară am reușit oarecum să pornim peștele pe bile tari. La scurtă vreme însă, spre stupoarea noastră am realizat că mai avem doar 2 kg de bile tari. Și concursul era abia la început.

Noul crap record în competițiile din anul 2016 – 21,425 kg

Tot în prima seară s-a prins și captura absolută pe balta, un crap de 21,400 kg. Căutând o soluție, am sunat acasă să-mi trimită ceva bile. Prin intervenția colegului de club, Florin Amariței, dimineață la ora 6 bilele au ajuns pe baltă.

În timp ce mă întorceam de la poarta bălții cu găleata cu bile, am salutat majoritatea echipelor. Unul dintre concurenți chiar îmi spune zâmbind că mi-au trimis un crap de 20+ în găleată.

Bucurie mare în standul de pescuit după ce crapul de 21,425 kg a luat contact cu salteaua de cântărire

În prima dimineață eram pe locul 4. La un moment dat, am inspirația să fac un snow man cu un pop-up The Sizzler de la Frank Warwick. Spre uimirea noastră, ultimii doi pești au intrat pe lanseta respectivă. Un pop-up foarte vizibil și cu un miros greu, care mergea foarte bine cu bilele noastre crab cu belachan.

Locul, bila, pop-up-ul și poate strategia noastră de a nădi aerisit fiecare lanseta ne-au adus record după record, cu crapi de 16+ și 17+.

Aproape de sfârșit, am doborât și recordul absolut pe 2016 stabilit în concurs pe laculul MV2, cu un superb crap de 21,425 kg.

Superb crap comun de 15,3 kg ademenit la un snow man cu bile „puturoase”

La final am terminat pe locul 1, cu un avans de 10 kg față de locul 2 și, din spusele organizatorului, am stabilit un nou record național cu o medie de 15,01 kg din 10 pești.

Felicitări MV2 pentru baltă și mulțumim WLC pentru că ne au dat ocazia să avem parte de o așa partidă, una ce cu greu poate fi uitată!

Articol preluat de pe Crap24.ro – vezi articolul original.

Înapoi la listă

Articole Similare